HTML

Számlakezelés

2011.05.31. 17:08 Kulcsárbalázs

Hasznosnak tartom, ha a számlák átmennek a beszerzésen. Természetesen a pénzügy is ellenőrzi a megrendelésszámot, az alapadatokat, de sokszor a beszerzésnek más szempontjai vannak. Először is, az ár. Egy jó beszerző látja, hogy egy szolgáltatás annyiért reális költség-e, vagy érdemes tovább foglalkozni a témával, másodszor ötleteket lehet igy meriteni. Ha bejön egy többmilliós számla, és nincs rá szerződés, nem volt tendereztetve sem, akkor azzal a témával érdemes foglalkozni. Apróságnak tűnik, de én mindig ellenőrzöm a fizetési határidőket is.

Nemrég több olyan számlával találkoztam, ahol egyáltalán nem stimmeltek az árak. Ez pedig azért kritkus, mert akármilyen kedvezményt kialkudhatunk, ha azok a számlázáskor eltűnnek. Bizonyos szállitók hajlamosak arra is, hogy önkényesen módositsanak a szolgáltatáson, főleg, ha nem figyeli senki őket. Év eleji áremeléseket is alkalmaznak bejelentés nélkül, és ha a cég fizet, az már ráutaló magatartás, tehát olyan, mintha elfogadta volna az emelést.

Egy ideális világban nem lenne szükség a számlák figyelésére, de mostanában hasznos...

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://beszerzesrol.blog.hu/api/trackback/id/tr922946456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása