HTML

A környező országok árszinvonalai

2011.07.05. 23:38 Kulcsárbalázs

A körülöttünk lévő országok közül egyértelmű, hogy Ausztriában magasabb árral számolhatunk, mint bárhol máshol. Nem is igen láttam még valakit, aki ott keresett volna. Szlovénia sem jó példa: az életszinvonal már elég magas ahhoz, hogy az árak is elszabaduljanak. Horvátországban a fejlettség hiánya a visszahúzó erő, Szerbiában a korrupció és a teljesen átláthatatlan, egyébként is alacsony szinvonalú ipar az, ami riasztó. Románia? Ez már érdekesebb kérdés. A nagyobb országméretből adódik, hogy saját gyárakat hozzanak létre, és sokszor az egészen alacsony munkaerő költség és a növekedési víziók igéretesek. De jaj, ha a partnercég valamiért nem tartja fontosnak az üzletet! Sokszor lehet magyar nyelven is üzletelni, ami nekünk kényelmes.

Ukrajna a jövő igérete, de ma még kiábránditó a korrupció, az adminisztráció, és az általános politikai instabilitás. Az áraik viszont már most elképesztően jók, de stratégiai szállitást nem biznék rájuk.

Szlovákia bizonyos területeken az igéret földje, de ha nem azokra a szolgáltatásokra van szükségünk, akkor felejtsük el. Mindenesetre szállitmányozás, raktározás, nyomdai munkák területén érdemes velük számolni. Szerencsére a vezető világcégek még nem hóditották meg, ezért a helyi cégek néha meglepően jó ajánlatokkal jönnek...

Vissza is jutottunk Ausztriába, azazhogy lenne még egy tippem. Lengyelország. Nagyon erősen fejlődnek, és közben ügyfélorientáltak is, ez jó párositásnak tűnik..A veszély ez esetben is a mennyiség lehet, vagyis ha a partnernek a mi mennyiségeink nem jelentenek érdemi megrendelésállományt, akkor könnyedén félredobhatják a határidőket, márpedig akkor hiába magyarázzuk, hogy 30 %-ot spóroltunk...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://beszerzesrol.blog.hu/api/trackback/id/tr813042993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása