HTML

folyamatok harmonizációja

2012.01.09. 12:38 Kulcsárbalázs

Az év vége nem csupán az üzleti év végét szokta jelenteni, hanemaz új év, új prioritások, új tervek kovácsolását. A beszerzők legfőbb mérőszáma, a megtakaritás minden évben egy kicsit feljebb csúszik, függetlenül attól, hogy ez mennyire reális, illetve mennyire van összhangban a lehetőségekkel. És tapasztalatom szerint ez az az időszak, amikor bele lehet menni a folyamatok harmonizációjába. Ez azért nehéz téma, mert egy már működő folyamatba belenyúlni mindig kicsit kényes feladat, mégis fontos. Mivel az adminisztráció elsődleges, és az erőforrások mindig szűkösek, nem kérdés, hogy minden megtakaritott perc bőségesen megtérül év közben, amikor az erőket ad-hoc munkákra kell tartogatni.

A tapasztalatom az, hogy bőségesen megtérül a folyamatok megértésébe és átnézésébe fektetett idő. Sosem felülről, a valódi munka megnézése nélkül kezdek ilyen témába. A legtöbb, felülről furcsának tűnő dolognak általában lent, a raktárban vagy az adminisztrációban van az indoka. Mindig vannak kivételek és mindig lehet találni olyan témát, amivel bőven van tennivaló. Ezért ezt az időszakot érdemes erre szánni, később már nem lesz rá idő.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://beszerzesrol.blog.hu/api/trackback/id/tr723531279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása