HTML

beszerzés

Beszerzés mint funkció a szervezetben, trendek, érdekességek

Friss topikok

Linkblog

a csapat minden

2012.01.27. 23:41 Kulcsárbalázs

Egy olyan témáról lesz most szó, amelyről nagyon ritkán esik szó, pedig a jelentősége szerintem óriási. Ez pedig a csapat. Nem a beszerzési csapat, nem is a pénzügyi, hanem az egymással dolgozó emberek csapata. Az valahol természetes, hogy nagyon sok emberrel együtt kell dolgozni, házon belül is, de a felvételnél sosem szempont az, hogy az illető hogyan fog majd kijönni a másik terület embereivel. Pedig nagyon fontos kérdés ez, mert hiába jó valaki a saját helyén, ha nem tud együttműködni egy másik osztály embereivel. Dolgoztam olyan cégnél, ahol a marketing volt a legfontosabb, és ezért egy kicsit nekem is marketingessé kellett válnom, legalább annyira, hogy megértsem az ő szempontjaikat, és ne ismételgessek üres frázisokat. Máshol a sales csapat segitése a fő cél, ott viszont az azonnaliság, a problémák mindenáron való megoldása a prioritás.

Fontos tehát, hogy legalább alap szinten a beszerző is értse a többi osztályt, de ez még kevés. Ha együtt kell dolgoznom Krisztivel a hr-ről, akkor az is fontos, hogy személy szerint kijöjjek vele. Ez nem jelenti a saját személyiségem feladását, csak azt, hogy legalább jóban legyünk. Nagyon sok múlik ezen, mert ő lesz az, aki adott esetben a legtöbbet segitheti, és persze el is ronthatja a munkámat. Ha mondjuk kifejezetten nem kedvel, mindig mondhatja azt, hogy az ajánlatok nem elég jók, újabb kört kell tartani, vagy egyszerűen nem adja át az információkat, amiből dolgozom.

Hogyan lehet elősegiteni az egymásra hangolást? Semmiképpen sem erőltetve, mindenáron csapatépitő tréningre mászkálva. Egyszerűen időt kell hagyni egy közös ebédre, egy teázásra, amihez persze az is hozzátartozik, hogy legyen 5 perc egy teázásra, és ne kelljen emiatt tovább bent maradni. Egy idő után mindenképpen kialakul egyfajta háló, melyen Kriszti mondjuk jó pontokat kap, Timi meg mondjuk nem. Legyen önkritikánk, és ismerjük fel, ha több a negativ elem, mint a pozitiv. Ebben az esetben érdemes máshol másokkal folytatni - a csapat nagyon fontos.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://beszerzesrol.blog.hu/api/trackback/id/tr203908374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása