HTML

a nemzetköziségről

2011.05.01. 23:31 Kulcsárbalázs

 

Aligha lehet manapság bármiről anélkül beszélni, hogy ne találkoznánk a fogalommal. Mégis, amikor vásárlásról van szó, akkor legtöbbször szóba sem jöhet a külföldi forrás. -Szeretem megbeszélni a beszállitóimmal a technikai részleteket - igy az egyik érv. - Nem érthetik meg a mi működésünket, és nem mi vagyunk a legfontosabbak nekik - igy a másik. A legtöbben még mindig a multinacionális cégeket gondolják nemzetköziség alatt, pedig egészen másról van szó. Olyan iparágakban, ahol nem szükséges a csúcstechnika, a kelet-közép-európai, vagy egyszerűbben szólva a hazánkhoz hasonló országokban sikerrel indulhatunk olcsóbb beszállitókért. Vegyük például a nyomtatást, ahol a bérköltség nem elhanyagolható részét teszi ki az árnak. Könnyen belátható, hogy egy szlovákiai cég olcsóbb lesz, mint egy angol. Oké, de hogy lesz olcsóbb, mint egy magyar?

Úgy, hogy mára a környező országokban is kialakultak azok a cégek, akik nagy mennyiségben, megbizhatóan dolgoznak, ezért akár keleti multiknak is hivhatnánk őket. Ők fel vannak készülve a külföldi szállitásokra, beszélnek angolul, és semmivel sem rosszabbak, mint bármelyik ismert cég, viszont az áraik jóval olcsóbbak.

Sőt. Titkos tippem az, hogy érdemes a kisebb cégekre is odafigyelni. Igen, macerás a dolog, mert nem biztos, hogy beszélnek angolul, nem biztos, hogy csúcstechnikát használnak, és többek között a környezetvédelem sem feltétlenül prioritás számukra. Ezzel szemben tapasztalatból állithatom, hogy nekik is érdekük a jó partnerkapcsolat, ezért mindent megtesznek a sikerért.

Miért nem használja mindenki őket? Ezeket a cégeket nem könnyű megtalálni, kevesen rendelkeznek nyelvismerettel, és lényegesen könnyebb az asztalunkra kéretlenül is beérkező ajánlatok közül választani. De a világ nem erre tart.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://beszerzesrol.blog.hu/api/trackback/id/tr92870562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása