HTML

beszerzés

Beszerzés mint funkció a szervezetben, trendek, érdekességek

Friss topikok

Linkblog

Mit tanulhatunk a görögöktől?

2011.07.20. 20:01 Kulcsárbalázs

Nem most szeretnék elkezdeni moralizálni, de ami a görögökkel történik, az tanulságos. Az a helyzet, hogy hosszú távon nem lehet többet költeni, mint amink van. Ez a takaróhasonlat egyszerűnek tűnik, és az is, de vállalati környezetben hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla. Új autó a kollégáknak? Nem lenne érdemesebb inkább meghosszabbitani a futamidőt? Az utóbbi néhány év amúgy is kezd rászoktatni erre a logikára. Rengeteg olyan költés van, amiből le lehet faragni, vagy urambocsá, el lehet hagyni.

Sokféle logikával lehet kezelni a csökkentéseket, én mindig egy háztartásból indulok ki. Vannak olyan tételek, amikkel nagyon nehéz mit kezdeni, mondjuk egy svájci frank hitel, akarom mondani egy irodabérlet. De nem kell megvárni a futamidő végét ahhoz, hogy újratárgyaljuk a pontokat. A piackutatás és marketing jó dolog, de lehet, hogy egy kicsit szűkiteni kellene a feladatokat. A külsősök által végzett feladatokat megkaphatják a kollégák, kiderül, hogy a recepciós is tud szkennelni..Akarat kérdése az egész. A görög példa mutatja, mennyire szükségünk van rá.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://beszerzesrol.blog.hu/api/trackback/id/tr933084362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása